Mijn
masterclasses
09.30 - 11.00
11.30 - 13.00
13.30 - 15.00
15.30 - 17.00

Tijdens de Atelier Dag op 7 september in het Amsterdam Art Center kun je kiezen uit 15 verschillende workshops én nog meer andere inspirerende acitiveiten. Zo kun je tussen de workshops door bij Marian Filarski terecht voor een uitleg over Wabi-Sabi. Wabi-Sabi betekent ‘de schoonheid van de imperfectie’ en is een filosofie uit Japan van omstreeks 1600. Er vormde zich een groep mensen die niet alles meer zo perfect wilde hebben. Ze waardeerden de afgebroken scherf van een kopje, het uiterlijk van de ouder wordende mens en het verval in de natuur. Als je loslaat wat al bekend is, ontstaan unieke creaties. 

Wabi-sabi geeft aan dat procesmatig werken – de weg ergens naartoe – belangrijker is dan het eindresultaat. In de werkwijze van Academie Filarski gaat het dan ook nooit om alleen het leren van techniek. Veel docenten geven juist les in techniek, maar het bijzondere van de lesmethode van Academie Filarski is dat je juist je eigen manier van werken vindt. Het ontdekken van jouw eigenheid in kunst staat centraal.

Je ontwikkelt namelijk je eigen techniek tijdens het creëren. Dus niet de techniek die een docent jou leert, maarje eigen stijl, voelen wat jou past, jouw unieke handschrift.